Spullen loslaten waar een herinnering aan vast zit is soms lastig. Dat souvenir die gekocht is in dat leuke stadje of die oude naaimachine van mijn moeder waar ze vroeger zo gek op was. Als je bijvoorbeeld kleiner gaat wonen kunnen niet alle spullen mee, des te mooier is het om die dierbare spullen vast te leggen in het Nostalgieboek met bijbehorend verhaal / herinnering.

 

Loslaten, maar toch voor altijd blijven koesteren...

 

Ik maak foto's van de spullen die in het Nostalgieboek moeten komen, ik noteer het verhaal / herinnering erachter en maak zo het Nostalgieboek. Ook is het mogelijk het boek aan te vullen met foto's van personen vanuit een bestaand fotoboek. Met het Nostalgieboek haal je herinneringen op. Ook waardevol als je spullen gaat opruimen van een overleden dierbare, zo blijft de herinnering levend.

 

Het nostalgieboek vol foto's en herinneringen werkt ook erg goed voor mensen met dementie. Aan de hand van dit boek kunnen zij bladeren en een gesprek aangaan. Herinneringen naar boven halen vol nostalgie, een geheugensteuntje. Zo kunnen er ook foto's in worden geplaatst van personen om het echt levendig te maken. Het is bewezen dat dit echt werkt en levensvreugde bevordert.

Werkwijze:

  • We maken een afspraak voor het doornemen van de wens. Welke spullen moet erin komen, uit hoeveel blz mag het boek bestaan, zijn er wellicht aanvullende wensen?

  • De spullen worden verzameld en gefotografeerd. Foto's van personen vanuit een album zijn ook mogelijk om toe te voegen.
  • Ik noteer het verhaal of de herinnering behorende bij het item / persoon.

  • Aan de slag met het maken van het nostalgieboek vol foto's en verhalen van dat wat dierbaar is.

  • Ter controle neem ik alles door en bij akkoord laat ik het boek drukken.

 

KOSTEN

 

Afhankelijk van het aantal bladzijden liggen de kosten tussen: € 845 en € 1049,-

Dit wordt doorgenomen tijdens de voorbespreking.

 

Dit is inclusief BTW, totale werkuren en drukkosten van het boek.

 

Binnen een straal van 30 km rondom Zwolle is het voor mij mogelijk om op locatie te komen.

Vanaf Zwolle bereken ik € 0,24 per km.