De term döstädning komt uit Zweden. Het betekent: opruimen voor de dood. Het klinkt een beetje luguber, maar het is heel mooi. Het is het gebruik, om in de laatste levensjaren (advies vanaf 65 jaar) je te ontdoen van alle onnodige materiële ballast.

 

Wat je doet is het opruimen van bezittingen en hierbij selecteren of iets van (emotionele) waarde is of niet. Zo kan je het overdragen aan de juiste persoon, je weet zeker dat het goed terecht komt. De overige spullen kunnen worden opgeruimd. Dit maakt dat je alleen nog die spullen om je heen hebt waar je gelukkig van wordt of welke je gebruikt.

 

Een ander voordeel is dat nabestaanden na overlijden niet hoeven te beslissen wat te doen met jouw spullen. Vaak is het lastig in te schatten of iets van waarde is of niet. Daarnaast is het een emotioneel en tijdrovend proces. Als dit al is gedaan worden er zware en soms complexe situaties voorkomen.

 

Het is loslaten en doorgeven van dat wat van waarde is en nu gekoesterd mag worden door jouw dierbaren.

 

Döstädning is niet alleen voor ouderen / senioren, maar ook voor personen die ongeneeslijk ziek zijn. Weten dat je jouw dierbaren achter moet laten is zwaar. Het gevoel iets voor hen te kunnen doen is sterk. Door döstädning toe te passen help je hen...

 

Professional organizer Bizzy Support ondersteunt dit proces door het in juiste banen te leiden om zo tot een resultaat te komen met een gevoel van warmte en rust.

Het traject:

 

  • Kennismakingsgesprek: Ik hoor graag wat ik kan betekenen en ik vertel wat ik kan doen.

  • Voorstel: zo spoedig mogelijk stuur ik een voorstel met hierin: plan van aanpak en prijsopgave.

  • Döstädningbij akkoord gaan we starten en ondersteun ik bij het selecteren en maken van keuzes.

  • Evaluatie: Ik hoor graag of alles naar wens is verlopen.

 

Goed om te weten:

 

Particulier: uurtarief € 60,- incl BTW en kleine organizer materialen.

 

Strippenkaart: Het is mogelijk een strippenkaart af te nemen. 7 uur aan strippen voor de prijs van 6 uur.

 

WMO: Bizzy Support is aangesloten bij zorgcoöperatie Klaver4you. WMO-indicaties worden door hen geregeld met de betreffende gemeente. De klant betaalt een vaste eigen bijdrage voor zorg via het CAK van € 19,00 per maand.

 

PGB: Voor betaling vanuit PGB kun je kijken op de websites van Per Saldo, het CIZ, de Sociale Verzekeringsbank of bij je eigen gemeente.

 

Belastingdienst: De ondersteuning kan worden opgevoerd als aftrekpost 'extra gezinshulp'. Dit kan als er geen officiële indicatie is voor hup, maar aantoonbaar wel extra hulp nodig is.

 

Na afloop kan ik kleine spullen naar de kringloop / afvalstation brengen tegen een vergoeding van € 25,-

 

Bizzy Support is werkzaam binnen een straal van 30 km rondom Zwolle. Vanaf Zwolle reken ik € 0,24 per km.

 

Op de dienstverlening van Bizzy Support zijn de algemene voorwaarden van toepassing.